Sverige internetapotek Med Stockholm
'

Ett stort tack till alla som deltog på HusetHuset

Ett stort tack till alla som deltog på HusetHuset

För en vecka sedan, lördagen den 17 oktober hände något unikt. Det var premiär för evenemanget ”huset huset” där intresserade människor fick chansen att möta och lyssna på kunniga hantverkare från hela Skåne.

Tanken var att samla den kompetens som finns koncentrerad i vårt nätverk av kunnigt yrkesfolk och ge allmänheten möjligheten att ställa alla sina hus- och byggnadsvårdsrelaterade frågor till oss. Genom att introducera potentiella kunder med medlemmar ur vårt nätverk hoppades vi inspirera människor som på ett eller annat sätt har hus i sina liv.

Platsen var ett fantastiskt hus utanför Vä som ägs av familjen Barrson som tog emot med öppna armar, hembakad fika och varmt kaffe under hela den lite småkyliga skånska höstdagen. Medverkande utställare från BEVIS var hantverkare och materialleverantörer samt en arkitekt och en byggnadsantikvarie. Bland hantverkarna fanns taktäckare, murare, målare, kakelugnsmakare, plåtslagare och snickare.

Under dagen hölls flera kortare anföranden, bland annat pratade jag i egenskap av byggnadsantikvarie ”om ditt hus kulturhistoriska värden” och behovet av att visa hus kärlek och respekt. Byggmästare Henrik Nilsson talade om var man kan leta efter källmaterial om hus på nätet och Folke Carlsson berättade om hur en husbesiktning brukar gå till. Det uppstod många intressanta diskussioner under dagen i ladan och i värmen runt kaminen inne i bostadshuset.

Besökarna kom från hela Skåne och var glada och intresserade och hungriga efter kunskap. Kontakter knöts och inspirationen låg i luften.

Vi har redan börjat se fram emot nästa gång och tar gärna emot förslag och idéer på teman på föredrag, potentiella platser för evenemanget eller annat! Kontakta oss gärna!

Vi ses på nästa ”huset huset” (om inte förr!)

Linnéa Stolle – byggnadsantikvarie